upeč si svůj pecen

Upeč si svůj pecen

od nákupu mouky až ke křupavému, voňavému bochníku

kvasový chleba
  • Fotky dokonalých chlebů na sítích v tobě vyvolávají lehkou závist?
  • Máš pocit, že ty bys takový bochník upéct nedokázala
  • Kvásek ti vždycky umře nebo zplesniví?
  • Z termínů „přikrmit kvásek“, „popřekládat těsto“ nebo „smotat do ošatky“ ti jde mráz po zádech?
  • Pečení podle receptu z internetu nedopadlo tak, jak sis představovala?
  • Chceš si pečení užívat místo boje s lepivým těstem?

Slyšela jsi, že pečení chleba je příliš náročné a potřebuješ k tomu nejrůznější profi vybavení?

UKÁŽU TI , ŽE TO NENÍ PRAVDA!

Co kdybych ti řekla, že …

  • Víc než super recept vede k úspěchu pár drobností, které snadno pochopíš?
  • Můžeš u pečení odpočívat a užívat si to?
  • Tě bude rodina na rukou nosit, když dostane k večeři chleba s máslem?
  • nebudeš odkázaná na kvalitní pekárny daleko od domova?
  • Udržet kvásek při životě zvládneš i ty?
  • Ti dám sílu zkoušet to znovu a znovu, až  dostaneš tohle krásné řemeslo do ruky.
  • Tě budou všichni obdivovat, když na sraz s kamarády vezmeš vlastnoručně upečený bochník.

Tak pojď do pečení už konečně proniknout!

  • Vytvořila jsem kurz, který odbourá všechny tvoje obavy.
  • Už brzy budeš držet v rukou svůj první pecen, který provoní celý dům a kůrka bude dokonale křupat.
  • Při práci s těstem budeš upouštět páru a získáš čas sama pro sebe a tvůj mozek si dá na chvíli pohov od přemýšlení.
  • Ukážu ti, že meditace neprobíhá jen v lotosovém sedu, ale jde to i s těstem v rukách.
  • nebudeš muset přemýšlet, co vzít s sebou na návštěvu – prostě upečeš o bochník víc.

Jsem nadšená pekařka s inženýrským titulem z mikrobiologie.

Můj vědecký přístup umím přeložit do takového jazyka, abys všechno snadno pochopila.

Jak bude kurz probíhat?

  • Během 4 týdnů provedu všemi zásadními body pečení z kvasu.
  • Každý týden dostaneš k dispozici videa, kde mi uvidíš pod ruce a vysvětlím ti na co si dát pozor a co zase tak důležité není.
  • Během kurzu se naučíš upéct 3 základní varianty kváskového chleba a budeš si umět recepty upravovat podle své chuti.
  • V uzavřené skupině na Facebooku potkáš holky na stejné vlně.
  • Každý týden připravím živé vysílání, kde odpovím na tvoje dotazy.
  • Postupy a recepty dostaneš ve formě pdf k tisku, abys měla vše po ruce.
kvas

1. týden
rozjezd s kváskem

Seznámíš se s kváskovým pečením, abys měla pevné základy pro každý upečený pecen.

  • Vysvětlím ti, co to je kvásek.
  • Zjistíš, jak kvásek založit nebo získat.
  • Naučíš se o kvásek pečovat, aby fungoval skvěle.
  • Pošlu tě prozkoumat kuchyni a najít vybavení, které se ti bude na pečení hodit.
žitný chleba

2. týden
žitný kváskový chleba

Začneme s pečením chleba tím nejlepším receptem na první pokusy.

  • Upečeš svou první „cihlu“ s nečekaně vláčnou střídkou.
  • Začneš si s kváskem tykat.
  • Dozvíš se, jak si pečení naplánovat, aby tě neomezovalo v životě.
pšenično-žitný chléb

3. týden
pšenično-žitný bochník

Upečeš chleba, se kterým se můžeš začít vytahovat na facebooku 🙂

  • Naučím tě můj nejoblíbenější chleba.
  • Ukážu ti, jak se chleba tvaruje.
  • Zjistíš, jak poznat správné nakynutí.
  • Vysvětlím ti, jak chleba naříznout, aby při pečení pěkně vyskočil.
chléb bez hnětení

4. týden
chleba bez hnětení

Vyzkoušíš si techniku přípravy chleba s minimem námahy.

  • Ze žitného kvásku si připravíme pšeničný.
  • Ukážu ti, jak jde chleba upéct i bez zadělávání.
  • Předvedu ti, jak se nepřilepit k těstu.
  • budeš vědět, jaký postup tě baví a hodí se ti do diáře nejvíc.

Ve čtvrtek Ti pošlu e-mail s nejdůležitějšími informacemi.

Zároveň se ve členské sekci objeví nový obsah pro daný týden. Aby sis mohla pečení naplánovat na víkend a udělat si to na pohodu.

Ve facebookové skupině budeš mít k dispozici vlákno na dotazy, které v pondělí zodpovím v živém vysílání.

kurz bude probíhat během března 2022

10 z 10 psychologů doporučuje pečení chleba jako ideální psychický odpočinek.

Tak si to ověř sama na sobě.

lenka bobková

Kdo Tě kurzem provede?

Jmenuji se Lenka Bobková a pečení chleba se věnuji už 9 let. Vášeň pro kvalitní jídlo jsem získala při studiu na střední škole v USA. Vrcholem mého formálního vzdělávání byl červený diplom z technologie potravin na VŠCHT. Pro mě jsou ale mnohem zásadnější každodenní pokusy v kuchyni testované na mých dětech a manželovi.

Co o mně říkají ti, kteří mými kurzy prošli?

Radka Jakubová

„Hned první bochník jak z časopisu“

Skvělý kurz pečení kváskového chleba. Jednoduchý, přehledný postup. Hned první bochník jak z časopisu – a ta chuť! Mohu jen doporučit.

Petra Millerová

„Díky milé atmosféře jsem se neostýchala ptát“

S Lenkou jsem měla individuální konzultaci ohledně pečení kváskového chleba, který se mi přestal dařit. Bohužel v mnoha skupinách na FB se Vám místo rady spíše vysmějí. S Lenkou bylo vše v přátelském duchu. Kromě praktických rad se se mnou podělila i o své recepty, postupy a o svůj kvásek. Vše mi bylo srozumitelně vysvětleno a díky milé atmosféře jsem se neostýchala ptát a řešit, kde jsem dělala chyby. Kromě pečení chleba jsme si i skvěle popovídaly. Doporučuji.

lucka

Lucie Čechová

„Kurzy jsou perfektně připravené“

Kurzy od Lenky vřele doporučuji! Její kurzy jsou vždy perfektně připravené. Vše skvěle vysvětlí a ukáže…
Díky jejím kurzům vím jak upéct domácí chleba, udělat si jogurt nebo vyrobit balzám na rty. Díky!

Darina Dvořáková

„První pokus dopadl na výbornou“

V kurzu o pečení chleba jsem se jednoduchou a příjemnou formou dozvěděla vše potřebné, od volby surovin, přes postup až po závěrečné pečení. Oceňuji hlavně to, že k upečení nebyly potřebné žádné speciální pomůcky, takže mi v dalším pečení nic nebrání. První pokus dopadl na výbornou a chléb se povedl nejen po vizuální stránce, ale i po té chuťové.

Doris Harvanová

„Po půlhodinové konzultaci jsem získala tolik informací …“

Pečení chleba se věnuji už pár let, ale tak, jak jsem jako samouk začala, bez zdokonalování v tom pokračuji. S láskou peču chleba pro svou rodinu, ale pokaždé si říkám, že by se to chtělo už posunout dál a najít odpovědi na mé otázky k pečeni: Proč mi chleba praská? V jaké nádobě bych měla péct? Dělám to správně? Chtěla bych péct v kachlové peci, nevím jak na to?  Po půlhodinové konzultaci jsem získala tolik informací, že jsem s nadšením šla hned zkoušet nové rady a tipy. Děkuji za tolik ušetřeného času zdlouhavým hledáním informací na internetu. Lenka mi vše stručně a jasně vysvětlila, odpověděla mi na otázky a můžu se pochlubit, chleba je chutnější, je krásný a nepraskl mi.

Marie Fenclová

„Skvěle strávený čas a zkušenost“

Jsem `čerstvým` absolventem svého prvního kurzu u Lenky (a zároveň svého úplně prvního kurzu čehokoli praktického:), který se věnoval pečení kváskového chleba. A jsem nadšená! Většinou si ráda experimentuji sama doma, ale u některých věcí je ideální osvojit si nejprve základní znalosti od někoho zkušeného, aby člověka neodradily jeho začátečnické nezdary:) Pečení chleba (stejně jako výroba kosmetiky a podobná `alchymie`) je myslím jeden z těchto případů. V první řadě jsem ocenila způsob, jakým Lenka kurz vedla – nejen, že ukáže správné postupy, ale hlavně je vysvětluje! Takže jsem u každého kroku věděla, proč ho dělám, a jak to ovlivní celý proces pečení chleba. Díky tomu si teď můžu sama `hrát` s různými postupy, obměňovat je, a testovat jejich efekt na výsledný chlebík. Dalším plusem bylo příjemné prostředí, kde kurz probíhal, a super atmosféra. Prostě skvěle strávený čas a zkušenost, kterou můžu s čistým svědomím doporučit! Děkuju, Leni:)

BONUSY KE KURZU

Další 3 recepty, kde využiješ kvásek.

brownies, lívance a krekry

v hodnotě 270 Kč

Kváskový deník k vytištění.

v hodnotě 230 Kč

Video – Jak vybrat mouku pro tvůj chleba.

v hodnotě 270 Kč

Playlist na Spotify vytvořený speciálně pro relax při pečení chleba.

v hodnotě 230 Kč

Taky už se tak těšíš, až bude tvůj domov plný neodolatelné vůně čerstvého chleba?

Často kladené otázky

I tak se dá pečení zvládat. Při pochopení technik se dá vše naplánovat i do velmi plného diáře.

Nemusíš. Kurz jsem připravila tak, abys bez problémů stíhala vše pochopit a vyzkoušet ve vlastní kuchyni i když o pečení nic nevíš.

Moje roky ověřené triky určitě obohatí i pokročilejšího domácího pekaře. Navíc mám vzdělání v mikrobiologii a vědecký zápal a tak ti ukážu i méně obvyklý pohled na pečení.

NE. Pokud máš troubu, mísu, měchačku, plech a nějakou obyčejnou formu nebo hrnec, který jde dát do trouby, tak můžeš klidně začít.

V kurzu budu zmiňovat, které drobnosti se vyplatí koupit hned. Sama se snažím maximálně využít věci, které už doma mám, takže tě nebudu nabádat k nesmyslným nákupům.

Jdeš do toho se mnou? Nebo …

  • Máš chuť věnovat desítky hodin tvého času samostudiu z internetu?
  • Budeš radši dál běhat do pekárny?
  • Ti nevadí nutit rodinu do konzumace placatých frisbee chlebů?
  • Radši přestaneš jíst pečivo než aby ses učila péct vlastníma rukama?

Tak neváhej a přihlas se ještě dnes.

Součástí kurzu je:

Vstup do členské sekce na 6 měsíců

Podrobné postupy ve formě videí

Recepty a návody k vytištění

Podpůrná skupina na Facebooku

Živá vysílání s odpověďmi na tvé dotazy

v hodnotě 2950 Kč

+ BONUSY

Další 3 recepty s kváskem

Kváskový deník

Video – jak vybrat mouku

Playlist k pečení

v hodnotě 1000 Kč

Celková hodnota kurzu je 3950 Kč

V tuto chvíli nabízím kurz za 1990 Kč.

Přihlásit se můžeš ještě

Tak se pojď dostat do pekařského flow v partě skvělých žen.

dny
hodin
minut
sekund

kurz bude probíhat během března 2022